راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

بررسی و انتخاب دوربین عکاسی حرفه‌ای مناسب مطابق با نیازها یکی از سخت‌ترین خریدهای وسایل دیجیتال است. امروزه محصولات متنوعی با بازه‌ قیمتی گسترده در بازار وجود دارد که منجر به سردرگمی خریداران می‌شود. از این رو بهتر است که پیش از خرید راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای را بخوانید.

برخی افراد بر این باور هستند که دوربین‌های گران‌تر کیفیت بهتری دارند. به همین دلیل اقدام به خرید دوربین‌های حرفه‌ای میکنند. در صورتی که بسیاری از قابلیت‌های آن را بلد نیستند یا نیازی به آن ندارند و در واقع پول خود را هدر داده‌اند. از این رو شناخت موارد استفاده خود و ویژگی‌ها و امکانات دوربین‌های مختلف به شما در تصمیم‌گیری درست کمک می‌کند.

در مقاله پیشرو برای کمک به شما خوانندگان گرامی برخی از نکات مهم که باید در حین خرید دوربین به آن دقت کنید را توضیح داده‌ایم. همچنین برخی از بهترین مدل‌های دوربین موجود در بازار را به شما معرفی کرده‌ایم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید واقع شود.

راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای شامل چه مواردی است؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که پیش از خرید دوربین عکاسی باید انجام دهید، شناخت نیاز خود، آشنایی با کاربرد و دسته‌بندی محصولات موجود در بازار است. این امر کمک می‌کند که بهترین انتخاب را داشته باشید.

به طورکلی انواع دوربین‌ عکاسی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند که در زیر هر یک را به صورت اجمالی معرفی کرده‌ایم:

  • کامپکت خانگی: این نوع دوربین‌های خانگی قابلیت تعویض لنز ندارند و کیفیتی مشابه با دوربین گوشی‌های هوشمند دارند.
  • کامپکت پیشرفته: این دوربین‌ها نیز استفاده خانگی دارند و کیفیت آن‌ها به مراتب بیشتر از گوشی‌های همراه است. در این نوع محصولات نیز امکان تعویض لنز وجود ندارد.
  • سوپرزوم کامپکت: دوربین‌های سوپرزوم کامپکت برای سفر مناسب هستند. کیفیت تصاویر ثبت شده در آن‌ها مشابه دوربین‌های رده پایین است. عدم قابلیت تعویض لنز نیز در این محصولات وجود دارد.
  • سوپرزوم شبه SLR: این نوع دوربین‌ها نیز برای مصارف خانگی و سفر مناسب هستند. همچنین از این محصولات برای یادگیری عملکرد کنترلی دوربین‌های حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای استفاده می‌شود.
  • دوربین حرفه‌ای DSLR: این دوربین‌ها برای کاربران نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای مناسب هستند. DSLR بهترین کیفیت را در بین دوربین‌های عکاسی ارائه می‌دهد و قابلیت تعویض لنز دارد.
  • دوربین‌های حرفه‌ای بدون آینه: این دوربین‌ها نیز برای کاربران نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای کاربرد دارد. بسته به نوع حسگر کیفیت تصویری مشابه با DSLR ثبت می‌کنند.
  • مدیوم و لارج فرمت: این محصولات برای عکاسی تجاری و حرفه‌ای استفاده می‌شوند و کیفیتی عالی را ارائه می‌دهند.

در ادامه به معرفی برخی از نکات قابل توجه در لیست راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای پرداخته شده است. اگر شما نیز تمایل دارید که یک دوربین عکاسی حرفه‌ای را بخرید، در ادامه با ما همراه شوید.

راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای شامل چه مواردی است؟

راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای شامل چه مواردی است؟

بودجه در نظر گرفته شده برای خرید دوربین

اگر پولدار هستید، به این معنی نیست که باید یک دوربین حرفه ای بخرید. زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که حتما قادر باشید که به درستی از آن استفاده کنید. درصورتی که تاکنون تجربه عکاسی نداشته‌اید و آماتور هستید، بهتر است که در ابتدا به سراغ دوربین‌های معمولی بروید.

در ابتدای مسیر یادگیری عکاسی باید سه مورد شامل دیافراگم، سرعت شاتر و ISO را یاد بگیرید که توانایی استفاده از این امکانات را در دوربین‌های عکاسی نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای داشته باشید.

دوربین‌های حرفه‌ای استحکام و کیفیت بالایی دارند. درصورتی که از این وسیله خوب مراقبت کنید، به راحتی به فروش می‌روند و مدل بالاتری را می‌خرید.

توجه به برند دوربین‌های حرفه‌ای

ممکن است که از خود بپرسید که از چه برندی باید دوربین حرفه‌ای خود را بخرید. در این صورت باید از راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای استفاده کنید. در این حوزه صنعت عکاسی برندهای مختلفی مانند Canon، Nikon، Pentax، Olympus، FujiFilm، Sony و بسیاری دیگر وجود دارد.

انتخاب برند برای خرید بهترین دوربین عکاسی حرفه ای بسیار مهم است، چراکه این مقوله روی خریدهای بعدی شما نیز تاثیر دارد. زیرا پس از خرید دوربین برای گرفتن عکس‌های بهتر به ابزارهای بیشتری نیاز دارد و باید برای خرید آن‌ها هزینه کنید.

برای مثال نیاز به بهترین کوله پشتی دوربین عکاسی دارد که وسایلی مانند دوربین و لنزهای خود را در آن نگه دارید. همچنین ابزاری مانند سه پایه، یک باتری اضافی و کارت حافظه اضافه را نیز در آن می‌گذارید.

پس از مدتی کار با دوربین حرفه‌ای و یادگیری همه امکانات و محدودیت‌های آن به ابزارهای بیشتری مانند لنزهای مختلف، فیلترها، فلاش خارجی و بسیاری موارد دیگر نیاز خواهید داشت. اما این نکته را به یاد داشته باشید که ابزارها در صورتی به عکاسان کمک می‌کنند که قادر به استفاده صحیح از آن‌ها باشند.

هر برند وسایل جانبی مخصوص به خود را دارد. برای مثال لنز Nikon روی بدنه Canon نصب نمی‌شود. این مسئله به این معنا است که در صورت خرید دوربین حرفه‌ای Canon فقط باید از لنزهای سازگار با پایه لنز این برند استفاده کنید. این موضوع در مورد همه ابزارهای اختصاصی دیگر و تقریبا در همه برندها صدق می‌کند.

بنابراین از همان ابتدای کار در انتخاب نام برند دقت کنید. زیرا اگر بخواهید در آینده آن را تغییر دهید، باید هزینه‌ زیادی را متحمل شوید.

لوازم جانبی یکی از نکات مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

توجه به لوازم جانبی موردنیاز 

مورد دیگری که باید به آن توجه کنید، لیست ابزارهای جانبی است. در ادامه به معرفی لیست ابزارهای جانبی ضروری و اختیاری به عنوان بخشی از راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای می‌پردازیم.

وسایل جانبی ضروری عبارتند از:

  • کیف دوربین مناسب که دوربین و لنزهای شما را در خود جای می‌دهد. دو برند Lowepro و Tamrac کیف‌های خوبی را برای افراد مبتدی تا حرفه‌ای به بازار عرضه کرده‌اند؛
  • حداقل یک باتری اضافی برای دوربین؛
  • حداقل یک کارت حافظه اضافی با حجم بیشتر از ۲ گیگابایت. برندهای Lexar و Sandisk در این خصوص عالی عمل کرده‌‌اند؛
  • یک فیلتر شفاف و تمیز برای محافظت از لنز دوربین نیاز است. نیکون و کنون در این مورد محصولات خوبی را ارائه کرده‌اند؛
  • کیت میکروفایبر برای تمیز کردن لنز ضروری است.
  • پاک‌کننده گرد و غبار از لنز و سنسورهای دوربین را نیز باید همواره به همراه داشته باشید.

وسایل جانبی اختیاری نیز عبارتند از:

  • یک یا چند یونیت فلاش برای عکاسی در نور کم یا در محیط‌های داخلی موردنیاز است. فلاش جانبی باعث می‌شود که روی نور کنترل بیشتری داشته باشید؛
  • سه پایه محکم به عکاسی لنداسکیپ (landscape) و عکاسی در شب کمک می‌کند. Bogen/Manfrotto و Gitzo محصولات خوبی را به شما پیشنهاد می‌کنند؛
  • فیلتر دایره‌ای نیز نیاز است. کنون و نیکون محصولات خوبی در این خصوص دارند. همچنین فیلتر ۷۷mm B+W Kaeseman MRC یکی از بهترین فیلترهای دایره‌ای است؛
  • وجود لنزهای خاصی مانند Fisheye، Macro و Telephoto تجربه عکاسی متفاوتی را به شما می‌دهند.

لوازم جانبی یکی از نکات مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

لوازم جانبی یکی از نکات مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دقت در اندازه حسگر یا سنسور دوربین‌ها

بررسی سایز سنسور یکی از موارد قابل توجه در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای است. حسگرها پرتوهای نوری را به سیگنال‌های دیجیتال تبدیل می‌کنند و در واقع محل تجمع پیکسل‌ها هستند. درنتیجه میزان تراکم متفاوت پیکسل در حسگرهایی با ابعاد مشابه نتایج متنوعی را نیز ایجاد می‌کند. اندازه حسگر میزان توانایی دوربین در رزولوشن عکس، عملکرد آن در شرایط نوری کم و عمق میدان را مشخص می‌سازد. همچنین این خصیصه گستره دینامیکی، ابعاد فیزیکی دوربین و لنز آن را نیز تعیین می‌کند.

انواع مختلفی از حسگر مانند CCD، CMOS و Live MOS وجود دارند که تاثیر مستقیمی بر کیفیت تصاویر می‌گذارند. سنسورهای حرفه‌ای نیز به دو دسته APS-C و فول فریم تقسیم می‌شوند.

دوربین‌های DSLR پیشرفته از سنسورهای فول فریم پشتیبانی می‌کنند و در دوربین‌های DSLR معمولی و دوربین‌های بدون آینه از سنسور APS-C استفاده می‌شود.

 

قابلیت لرزش‌گیر در دوربین‌ها

ثبت تصاویر و فیلم‌های واضح و شفاف در شرایط مختلف یکی از مهم‌ترین وظایف دوربین‌های عکاسی است. در این خصوص شرکت‌های مختلفی اقدام به توسعه سیستم‌های لرزش‌گیر خود کرده‌اند. این سیستم‌ها تفاوت زیادی با یکدیگر دارند و باید با توجه به راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای در حین خرید دوربین عکاسی به آن توجه کرد.

سیستم‌های لرزش‌گیر عبارتند از:

  • لرزش‌گیر دیجیتال؛
  • لرزش‌گیر اپتیکال؛
  • لرزش‌گیر داخلی؛
  • لرزش‌گیر دوگانه (هیبریدی).

 

مگاپیکسل فاکتور مهم در خرید دوربین حرفه‌ای

همه شرکت‌های تولیدکننده دوربین در رقابتی عجیب بر سر مگاپیکسل قرار دارند. اکثر مردم فکر می‌کنند که هرچقدر مگاپیکسل بیشتر باشد، کیفیت عکس بیشتر است. این تصوری اشتباه است و فقط وسیله‌ای برای بازاریابی برندها شده‌است.

نکته مهمی که باید در مورد مگاپیکسل دوربین‌ها بدانید این است که در آن‌ها مگاپیکسل‌ها اعداد خیلی بالایی نیستند. برای مثال یک دوربین عکاسی حرفه‌ای با لنز ۲۴ مگاپیکسل تصاویر باکیفیت‌تری از یک گوشی با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی ثبت می‌کند.

مگاپیکسل فقط برای افراد حرفه‌ای مخصوصا عکاسان حرفه‌ای منظره اهمیت دارد. زیرا وقتی عکسی را می‌فروشند، اندازه چاپ تصاویر مهم است. مگاپیکسل برای اشخاصی که از پرندگان نیز عکاسی می‌کنند، مهم است.

اگر قصد دارید که در مسیر عکاسی حرفه‌ای شوید، هنگام خرید دوربین حرفه‌ای مگاپیکسل را فراموش نکنید. در واقع این توجه به این مسئله نیز یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای به شمار می‌رود.

مگاپیکسل نکته‌ای مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

مگاپیکسل نکته‌ای مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

توجه به فرمت عکس RAW

امکان ذخیره سازی تصاویر در فرمت‌های JPEG و RAW در تمامی دوربین‌های DSLR و دوربین‌های بدون آینه وجود دارد. تصاویری که با فرمت RAW ثبت می‌شوند، همه اطلاعات مانند طیف رنگی و نور را ذخیره می‌کنند. اما فرمت JPEG این قابلیت را ندارد.

اگر قصد دارید که عکاسی را به صورت حرفه‌ای دنبال کنید، دوربینی با قابلیت پشتیبانی از کیفیت RAW را بخرید.

توجه به ارگونومی دوربین عکاسی

یکی از موارد مهم که در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای مطرح می‌شود، توجه به ارگونومی دوربین است.

وزن مناسب عاملی است که باعث عدم خستگی دست شما در استفاده طولانی مدت از دوربین می‌شود. نکته مهم دیگر قابلیت حمل این وسیله است که برای این منظور باید ابعاد مناسبی داشته باشد. این امر کمک می‌کند که در محیط‌های بیرون نیز از دوربین خود استفاده کنید.

همچنین در صورت تمایل به عکاسی در محیط‌هایی با آب و هوای شرجی و بارانی بهتر است که دوربینی با بدنه محکم و آلیاژی تهیه کنید. اگر در زمینه عکاسی تازه‌کار هستید، بهتر است که در ابتدا به سراغ دوربینی سبک و خوش‌دست بروید که تسلط بیشتری روی عکاسی بیابید.

توجه به قابلیت فوکوس دوربین عکاسی

میزان فوکوس از موارد مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای به شمار می‌رود. به طور کلی در هنگام خرید دوربین خواه حرفه‌ای و خواه دوربین‌های معمولی به بررسی قابلیت فوکوس آن بپردازید. این ویژگی باعث می‌شود که روی یک سوژه عکاسی تمرکز کنید. فوکوس به دو صورت خودکار هوشمند و دستی قابل تنظیم است.

در حالت هوشمند احتمال دارد که نقطه موردنظر شما از فوکوس خارج شود. در این صورت باید از حالت دستی استفاده کنید. اکثر بهترین دوربین عکاسی نیمه حرفه ای و حرفه‌ای این قابلیت را به خوبی دارند. اما دوربین‌های کامپکت و ورزشی معمولا فوکوس خودکار ندارند.

توجه به قابلیت فوکوس یکی از نکات راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

توجه به قابلیت فوکوس یکی از نکات راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

توجه به لنزهای دوربین

قابلیت تعویض لنزهای متعدد یکی از ویژگی‌های مهم برای دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای به شمار می‌رود. دوربین‌های DSLR این امکان را به خوبی به شما ارائه می‌دهند و دست شما برای انتخاب و تعویض لنز باز است. در دوربین‌های بدون آینه نیز قابلیت تعویض لنز وجود دارد، اما این دوربین‌ها در این زمینه نسبت به DSLR محدودیت بیشتری دارند.

اگر قصد دارید که به صورت حرفه‌ای عکاسی را انجام دهید، انتخاب دوربین‌های کامپکت کار درستی نیست، زیرا این دوربین‌ها امکان تعویض لنز ندارند.

توجه به قابلیت کنترل دستی امکانات مختلف دوربین

قابلیت کنترل دستی نیز یکی از موارد مهم و قابل ملاحظه در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای است. زیرا این قابلیت به عکاس آزادی عمل بیشتری می‌دهد که به دلخواه خود میزان نور، سرعت شاتر، ISO، دیافراگم و بسیاری تنظیمات دیگر را به صورت دستی تغییر دهد. در دوربین‌های تمام اتوماتیک عکاس هیچ‌گونه کنترلی روی تنظیمات ندارد.

معمولا دوربین‌های حرفه‌ای DSLR قابلیت کنترل دستی دارند، اما دوربین‌های خانگی و ورزشی از این امکان بی‌بهره هستند.

توجه به امکان قابلیت اتصال و درگاه‌های دوربین

راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای این طور مطرح می‌کند که قابلیت اتصال دوربین به دستگاه‌های دیگر چه از طریق درگاه‌‌ها و چه از طریق بیسیم  یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. بهتر است که دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای را انتخاب کنید که قابلیت اتصال wifi، بلوتوث و NFC را دارند. این امکان باعث می‌شود که به راحتی تصاویر خود را با استفاده از موبایل، لپ‌تاپ و سایر وسایل دیجیتال به اشتراک بگذارید.

همچنین برای کاربران حرفه‌ای وجود درگاه دوگانه کارت حافظه، درگاه HDMI (ترجیحا در ابعاد اصلی)، ورودی میکروفن و خروجی هدفون روی دوربین ضروری است.

توجه به کارت حافظه

به طور کلی دوربین‌های عکاسی از کارت‌های حافظه متنوعی پشتیبانی می‌کنند. برای مثال دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای از کارت حافظه SDXC یا CF بهره می‌برند. این نوع کارت‌های حافظه سرعت و ظرفیت بالایی دارند. در دوربین‌های کامپکت نیز قادر هستید که از کارت حافظه MicroSD استفاده کنید.

در هنگام خرید دوربین با توجه به نوع فعالیت خود یک کارت حافظه مناسب با ظرفیت و سرعت کافی تهیه کنید.

پشتیبانی از انواع مختلف کارت حافظه یکی از نکات راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

پشتیبانی از انواع مختلف کارت حافظه یکی از نکات راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

توجه به قابلیت فیلم‌برداری

اگر قصد دارید که از دوربین خود برای فیلم‌برداری استفاده کنید، باید به دنبال محصولی با قابلیت‌های پیشرفته در این حوزه باشید. امروزه محصولاتی زیادی در بازار وجود دارند که حتی از دوربین‌های مخصوص فیلم‌برداری سینمایی نیز امکانات بیشتری ارائه می‌دهند.

در هنگام خرید دوربین با قابلیت‌های پیشرفته فیلم‌برداری به موارد زیر توجه کنید:

  • میزان رزولوشن‌های فیلم‌برداری؛
  • نرخ بیت ریت (Bit rate) در رزولوشن‌های مختلف؛
  • توانایی کراپ حسگر هنگام فیلم‌برداری؛
  • میزان عمق بیت و نمونه‌برداری رنگی؛
  • بهره‌مندی از ابزارهای جانبی حرفه‌ای مانند Waveform؛
  • قابلیت تصویربرداری با پروفایل لاگ؛
  • نحوه عملکرد فوکوس خودکار؛
  • توجه به پورت‌های دوربین مانند ورودی صدا، خروجی هدفون و خروجی HDMI؛
  • تنوع لنزها؛
  • قابلیت سیستم لرزش‌گیر دست.

 

توجه به بیمه در حین خرید دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای

از آنجا که دوربین‌های عکاسی و لنزهای آن گران هستند، برخی شرکت‌های بیمه شرایطی را برای بیمه کردن این تجهیزات عکاسی فراهم کرده‌اند. شرکت بیمه در صورت خسارت سنگین به دوربین و عدم امکان تعمیر آن حدود ۸۵ درصد از قیمت دوربین عکاسی حرفه‌ای را به شما پرداخت می‌کند. با توجه به افزایش هزینه‌ها و امکان وجود بروز خطرات در هنگام حمل‌ونقل و شرایط آب و هوایی مختلف تهیه بیمه اقدامی عاقلانه است.

بیمه تجهیزات عکاسی یکی از نکات مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

بیمه تجهیزات عکاسی یکی از نکات مهم در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

معرفی بهترین دوربین‌های عکاسی

در ادامه بهترین دوربین‌های عکاسی به خصوص دوربین‌هایی که برای عکاسی حرفه‌ای مناسب هستند را با توجه به معیارهای مطرح شده در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای معرفی کرده‌ایم.

دوربین سونی مدل  A7r IV

دوربین A7r IV سونی از یک حسگر ۶۱ مگاپیکسلی فول فریم با بهره‌گیری از تکنولوژی BSI برای ثبت تصاویر استفاده می‌کند. این مدل بالاترین میزان رزولوشن را برای ثبت عکس‌های ثابت در بین دوربین‌های فول فریم دارد.

ترکیب این حسگر با پردازنده Bionz باعث می‌شود که این دستگاه تصاویری با ۱۵ استاپ داینامیک رنج و فرمت خام غیرفشرده bit-14 را ذخیره کند. همچنین تصویربرداری با رزولوشن ۴K، فریم ریت ۳۰fps و بیت ریت ۱۰۰Mbps از دیگر ویژگی‌های این محصول است.

وجود درگاه‌های مختلف برای ورود و خروج صدا در این دوربین بدون آینه امکان استفاده از میکروفن‌ها و گوشی‌های هوشمند را در حین فیلم‌برداری فراهم می‌سازد. این دستگاه به واسطه سرعت ۱۰ فریم بر ثانیه امکان ۱۰ بار نورسنجی و فوکوس مجدد در ثانیه را دارد. همچنین عکس ها را با رزولوشن ۶۱ مگاپیکسل با ۵۶۷ نقطه فوکوس هیبریدی ثبت می‌کند. این دوربین یکی از سریع‌ترین دوربین‌های جهان است.

A7r IV و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

A7r IV و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین نیکون مدل D850

دوربین نیکون مدل D850 یکی از بهترین دوربین عکاسی حرفه ای ۲۰۲۱  به شمار می‌رود و جایگاه خوبی نیز در لیست راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای دارد. دوربین‌های مخصوص عکاسی ورزشی سرعت بالایی در فوکوس و همچنین تعداد عکس‌برداری پی‌درپی دارند. در این محصول ویژگی‌های قابل توجه دوربین‌های ورزشی را با رزولوشن بالا که برای عکاسی پرتره لازم است، ترکیب کرده‌اند.

D850 از حسگر BSI برابر با ۴۶ مگاپیکسلی استفاده می‌کند که موجب کاهش نویز عکس‌ها می‌شود. همچنین میزان بالای داینامیک رنج عکس‌های خام در این دوربین، کیفیت آن را در حد دوربین‌های مدیوم فرمت بالا برده‌است.

به طور کلی هرآنچه که در سیستم فوکوس دوربین گران‌قیمت D5 وجود دارد، در این دوربین نیز استفاده شده‌است. برای مثال همان ماژول فوکوس خودکار، حسگرهای نورسنجی، پردازشگر اختصاصی فوکوس، تنظیمات و مودهای اختصاصی برای فوکوس خودکار بکار رفته‌است.

D850 با فرمت ۴K و سرعت‌های ۲۵، ۳۰ و سرعت سینمایی ۲۴ فریم بر ثانیه با بیت ریت ۱۴۴Mbps فیلم‌برداری می‌کند. این مدل اولین دوربین برند نیکون است که برای فیلم‌برداری با این رزولوشن تمامی سطح حسگر فول فریم خود را بکار می‌برد. همچنین پردازشگر تعبیه شده در این دوربین قادر است که با اسلوموشن ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلم بگیرد.

D850 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

D850 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین کنون مدل EOS 4000D

دوربین EOS 4000D  با قیمتی مناسب هر چیزی را که برای شروع عکاسی و فیلم‌برداری نیاز دارید، را در اختیار شما می‌گذارد. این محصول عکس‌ها و فیلم‌هایی باکیفیت و۱۰۸۰p  Full HD را با جزئیات بالا و رنگ‌های واقعی ثبت می‌کند. این وسیله برای افرادی که می‌خواهند دوربین DSLR داشته باشند، اما قیمت آن برایشان مهم است، انتخاب ایده‌آلی به شمار می‌رود.

حسگر Megapixel APS-C 18 این دوربین امکان کار با این وسیله را حتی در شرایط کم نور نیز به شما می‌دهد. پردازنده +DIGIC 4 ، دامنه ISO برابر با ۱۰۰-۶۴۰۰ و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه تضمینی بر قابلیت تصویربرداری پیوسته و در هر شرایطی است.

پشتیبانی از فوکوس خودکار، امکان اشتراک گذاری عکس‌ها و فیلم‌ها از طریق wifi و نرم‌افزار کنون از دیگر قابلیت‌های این دوربین است. با استفاده از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این مدل امکان عکاسی پرتره، عکاسی منظره و ورزشی وجود دارد. این دوربین به شما کمک می‌کند که در عکاسی حرفه‌ای شوید.

EOS 4000D و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

EOS 4000D و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین کنون مدل ۵D Mark IV

دوربین کنون مدل ۵D Mark IV یکی از بهترین دوربین عکاسی کنون از نظر عکاسان پرتره و فیلمبرداران با دوربین‌های DSLR است. البته این محصول قیمت بالایی نیز دارد، اما هزینه آن با توجه به امکانات ارائه شده توسط آن قابل توجیه است.

در این دوربین یک حسگر ۳۰٫۴ مگاپیکسلی به همراه پردازشگر +Digic6 تعبیه شده است. این مسئله باعث می‌شود که این مدل با سرعت ۷ فریم بر ثانیه همراه با فوکوس و نورسنجی مداوم عکاسی کند.

تعداد نقاط فوکوس در این دستگاه ۶۱ نقطه است، اما با بهره‌گیری از تکنولوژی Dual pixel AF قادر است که با لمس نمایشگر دوربین با سریع‌ترین زمان ممکن روی سوژه فوکوس کند. این قابلیت برای عکاسان پرتره بسیار عالی است و توانایی عکاسی و فیلم‌برداری پی‌درپی را برای آن‌ها فراهم می‌سازد.

عایق‌بندی فوق‌العاده این محصول نیز آن را به گزینه‌ای عالی برای استفاده در محیط‌های باز تبدیل کرده‌است. امکان اتصال از طریق wifi و NFC و همچنین قابلیت GPS در این دوربین برای عکاسان منظره و طبیعت مناسب و کاربردی است.

رزولوشن فیلم‌برداری ۴K با سرعت‌های ۲۵، ۳۰ و سرعت سینمایی ۲۴ فریم بر ثانیه در این دستگاه فیلم‌برداری از جمله دلایل انتخاب فیلمبرداران است. همچنین رزولوشن Full HD 1080p با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه نیز مزید بر علت محسوب می‌شود. امکانات عالی مانند خروجی ویدیویی، درگاه‌های ذخیره و پخش صدا و سرعت و دقت بالای ویدیوهای ضبط شده ضعف بزرگنمایی ۱٫۷x در هنگام ضبط ۴K تصاویر را می‌پوشاند.

خرید این دوربین باکیفیت و عالی با توجه به تمامی نکات مطرح شده در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای توصیه می‌شود.

5D Mark IV و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

۵D Mark IV و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین بدون آینه کنون مدل EOS M50

در دوربین رده پایین بدون آینه کنون مدل EOS M50 از یک سنسور APS با رزولوشن ۲۴ مگاپیکسل استفاده شده است. این محصول از این قابلیت‌ها برای ثبت ویدیوهایی با رزولوشن ۴K استفاده می‌کند. بهره‌گیری از پردازنده جدید Digic 8 و فوکوس خودکار Dual Pixel از دیگر ویژگی‌های این محصول است.

M50 اولین دوربینی در میان محصولات کنون است که امکان استفاده از فرمت CR3 RAW را در اختیار کاربران قرار داد. این فرمت تصاویری با سایز ۵۰ درصد با رزولوشن ثابت را ایجاد می‌کند.

پشتیبانی از وای‌فای، بلوتوث و NFC امکان اتصال دوربین را با گوشی‌های هوشمند و سایر وسایل دیجیتال فراهم می‌سازد. همچنین به واسطه پردازنده پیشرفته این مدل ویدیوهایی با رزولوشن Full HD با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه ثبت می‌شود. این امکانات از نکات قابل توجه در راهنمای خرید دوربین حرفه ای هستند.

این دوربین قادر است که ویدیوهای ۴K را نیز با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه ذخیره کند. البته این نکته را به یاد داشته باشید که در هنگام ثبت ویدیوهای ۴K یک کراپ ۱٫۶ برابری دارید. از این رو در این دستگاه امکان استفاده از فوکوس خودکار Dual Pixel وجود ندارد.

EOS M50 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

EOS M50 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین کنون مدل EOS REBEL T7

دوربین کنون مدل EOS REBEL T7 به همراه لنز ۱۸-۱۳۵ میلی‌متری حسگری برابر با ۲۴ مگاپیکسل و از نوع CMOS دارد. این دوربین با قیمت مناسب خود برای تازه‌کارها مناسب است. این محصول از پردازنده‌ +Digic 4 با سرعت تصویربرداری پیوسته ۳fps و سیستم فوکوس خودکار ۹ نقطه‌ای بهره می‌برد.

این محصول از فرمت‌های مختلف فیلم مانند MP4، AVC و MPEG-4، فرمت تصاویر JPEG و RAW پشتیبانی می‌کند. همچنین این دوربین با کارت‌های حافظه SD، SDXC و SDHC سازگار است. این محصول امکان تصویربرداری در صحنه‌های کم نور باکیفیت بالا و تغییر عمق میدان را به شما می‌دهد. همچنین امکان تعویض لنزهای آن Canon EF و EF-S در خلق تصاویر شگفت‌انگیز بسیار مهم است و عکاسی را آسان‌تر و مطلوب‌تر می‌کند. این دوربین تمامی نکات مهم در ذکر شده در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای را دارد.

EOS REBEL T7 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

EOS REBEL T7 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین نیکون مدل D5600 BODY

دوربین عکاسی نیکون D5600 بدون لنز حسگر CMOS و کیفیت تصویر ۲۴٫۲ مگاپیکسلی دارد. قدرت سینک با فلاش آن نیز برابر با ۲۰۰/۱ ثانیه است. این دوربین برای افرادی که به فیلمبرداری نیز علاقه دارند، مناسب است، زیرا قابلیت فیلمبرداری HD و Full HD دارد.

این محصول به واسطه استفاده از پردازشگر Expeed 4 به همراه حسگر بکار رفته امکان عکاسی پیاپی را با حداکثر سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه فراهم می‌سازد. همچنین تعداد نقاط فوکوس در D5600 برابر با ۳۹ نقطه است که باعث می‌شود، این دوربین در ثبت تصاویر سوژه‌های متحرک بسیار خوب عمل کند.

پشتیبانی از فرمت غیرفشرده RAW در عکس‌ها به شما این اجازه را می‌دهد که تغییرات دلخواه خود را اعمال کنید. همچنین صفحه نمایش لمسی متحرک این محصول نیز یکی از قابلیت‌های عالی برای کاربران محسوب می‌شود. پورت‌های ورودی و خروجی متعدد نیز امکان اتصال این دوربین را به تمامی دستگاه‌های دیجیتال می‌دهد. البته برای انتقال تصاویر بلوتوث و NFC نیز در نظر گرفته شده‌است. یکی دیگر از نکات راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای امکان پشتیبانی از کارت‌های حافظه مختلف است. کارت حافظه مناسب این دوربین نیز یکی از انواع SD، SDHC و SDXC است.

D5600 BODY و  راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

D5600 BODY و  راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین فوجی فیلم مدل X-T30

دوربین فوجی فیلم مدل X-T30 یکی از بهترین دوربین‌های بدون آینه APS-C محسوب می‌شود. حسگری ۲۶٫۱ مگاپیکسلی X-Trans CMOS 4 در این محصول تعبیه شده‌است. قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، سیستم فوکوس خودکار ترکیبی با ۲۵ نقطه و قابلیت تشخیص منظره از دیگر ویژگی‌های این محصول است.

همچنین این دوربین امکان عکاسی پیاپی با سرعت ۸ فریم بر ثانیه را در اختیار شما قرار می‌دهد. با توجه به ویژگی‌های مطرح شده در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای و مقایسه آن‌ها با قابلیت‌های این محصول درمی‌یابید که X-T30 برای عکاسان حرفه‌ای مناسب است. تنها نکته منفی آن ضریب بزرگنمایی منظره‌یاب آن است که با توجه به مزایای آن انتخاب خوبی برای حرفه‌ای ها است.

X-T30 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

X-T30 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین سونی مدل A7 III

شرکت سونی همه ویژگی‌های مناسب را در دوربین بدون آینه مدل A7 III جای داده‌است. این سومین نسخه از سری آلفا A است که توسط سونی به بازار عرضه شده‌است. سنسور این محصول از نوع Full Frame CMOS با رزولوشن ۲۴ مگاپیکسل است. همچنین سونی از لنزی مانت برای این دوربین استفاده کرده‌است.

قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه و تثبیت‌کننده تصویر مبتنی بر سنسور قابلیت‌های منحصربه‌فرد این دوربین هستند. همچنین این محصول امکان عکاسی پی‌درپی با سرعت ۱۰ فریم بر ثانیه را فراهم می‌سازد. پشتیبانی از سیستم فوکوس خودکار ترکیبی ۶۹۳ نقطه‌ای نیز به اندازه کافی این دوربین را قوی و کامل کرده‌است.  A7 III مجهز به منظره‌یاب الکترونیکی (EVF) با ۲٫۳۵۹ نقطه نیز است.

A7 III و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

A7 III و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین نیکون مدل Z6

دوربین دیجیتال بدون آینه نیکون مدل Z6 به همراه لنز ۲۷-۷۰ میلی‌متری از حسگر فول فریم CMOS با تکنولوژی BSI استفاده می‌کند. کاهش رزولوشن Z6 به ۲۴٫۵ مگاپیکسل حساسیت حسگر را به ISO 100 تا ۵۱۲۰۰ افزایش داده‌است.

دوربین این مدل نیز به لنز مانت Z ، منظره‌یاب الکترونیکی ۰٫۵ اینچی ۳٫۶ میلیون نقطه‌ای با بزرگنمایی عالی ۰٫۸ برابر مجهز شده‌است. همچنین نرخ رفرش ۶۰ هرتزی نمایشگر منظره‌یاب هم ویژگی خوب محسوب می‌شود. این دوربین توانایی تثبت فیلم با رزولوشن ۴K را نیز دارد و محدوده بزرگنمایی آن تا ۳ برابر اندازه واقعی است.

همچنین وجود پورت‌های متعدد ورودی و خروجی مانند HDMI ، USB و همچنین پشتیبانی از تکنولوژی بیسیم نیز امکان اتصال این دوربین را با سایر وسایل هوشمند فراهم می‌سازد.

دهانه بزرگتر و فاصله کوتاه‌تر فلنج باعث شده است که در این مدل لنزها طراحی بهتری داشته باشند و تمام سطح حسگر فول فریم حتی گوشه‌های آن نیز استفاده شود. راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای با توجه به این قابلیت‌ها Z6 را دوربینی مناسب به شمار می‌آورد.

 

Z6 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

Z6 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین پاناسونیک مدل Lumix G95

دوربین میان رده پاناسونیک مدل Lumix G95 هم برای عکاسی و هم برای فیلمبرداری باکیفیت بسیار بالا استفاده می‌شود. طراحی و ارگونومی این محصول عالی است و کار با آن راحت انجام می‌شود. این محصول به واسطه وجود لنزهای مانت میکرو چهارسوم در طراحی آن ابعادی کوچک و وزنی سبک دارد.

همچنین این دوربین بدون آینه امکان فیلمبرداری با رزولوشن ۴K با پروفایل‌های V-LogL را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. این ویژگی بسیار مورد توجه فیلمسازان حرفه‌ای قرار می‌گیرد. فیلمبرداری با نرخ‌های ۲۴، ۲۵ و ۳۰ فریم بر ثانیه انجام می‌شود.

همانطور که در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای بیان شد، توجه به پارامتر مگاپیکسل برای انتخاب دوربینی مناسب مهم است. اندازه سنسورهای بکار رفته در این محصول نیز Micro Four Thirds  با رزولوشن ۲۰٫۳ مگاپیکسل است. همچنین این مدل به منظره‌یاب الکترونیکی مجهز است. صفحه نمایش لمسی چرخان با ۱۰۴۰۰۰۰ نقطه‌ای نیز امکان عکاسی پیاپی با سرعت ۹ الی ۳۰ فریم بر ثانیه را فراهم می‌کند.

همچنین ضبط با رزولوشن Full HD به شما اجازه می‌دهد که از حداکثر نرخ فریم ۱۲۰ فریم در ثانیه بهره‌مند شوید. وجود درگاه‌های میکروفن و هدفون امکاناتی است که فرآیند فیلمبرداری را حرفه‌ای تر و لذتبخش‌تر می‌کند.

Lumix G95 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

Lumix G95 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

دوربین نیکون Z50

اگر به دنبال دوربین کوچک و مقرون‌به‌صرفه برای مسافرت‌ها یا عکاسی عمومی هستید، Z50 با توجه به راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای متناسب با شرایط شما است. این محصول یکی از دوربین‌های میان رده APS-C نیکون محسوب می‌شود. این وسیله گزینه‌ای عالی برای افرادی است که می‌خواهند به جای استفاده از دوربین‌های DSLR از دوربین‌های بدون آینه استفاده کنند.

با استفاده از Z50 عکس‌های خوبی ثبت می‌کنید. سیستم فوکوس خودکار این دوربین نیز مشابه Z6 است که برای سوژه‌های ثابت مناسب است. منظره‌یاب باکیفیت و صفحه نمایش لمسی چرخان با ۱۰۳۶۰۸۰ نقطه‌ای آن نیز ویژگی‌هایی عالی برای عکاسی در سفر یا عکاسی عمومی هستند.

حسگر APS-C با رزولوشن ۲۰٫۹ مگاپیکسل و لنز مانت Z نیکون از دیگر امکانات این محصول به شمار می‌روند. همچنین این دوربین امکا عکس‌برداری پیاپی با حداکثر سرعت ۱۱ فریم بر ثانیه را دارد. امکان فیلمبرداری با رزولوشن ۴K نیز در این مدل از دوربین‌های نیکون فراهم است.

Z50 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

Z50 و راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

کلام آخر

دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای تجهیزاتی گران‌قیمت هستند. از این رو پیش از خرید این لوازم باید تحقیقات زیادی را با دقت و حوصله انجام دهید. در این خصوص نکات مهمی وجود دارد که در هنگام خرید دوربین باید به آن توجه کنید. با توجه به اهمیت این مسئله در این مقاله برخی از نکات قابل توجه را در قالب راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای برای آشنایی شما شرح داده‌ایم. همچنین در ادامه برخی از بهترین دوربین‌ عکاسی حرفه ای ۲۰۲۱ را مطرح کرده‌ایم.

 

کلمه کلیدی اصلی: راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای

کلمات کلیدی مرتبط: بهترین دوربین عکاسی حرفه ای، بهترین دوربین عکاسی نیمه حرفه ای، بهترین دوربین عکاسی حرفه ای ۲۰۲۱ ، قیمت دوربین عکاسی حرفه‌ای

عنوان سئو: راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای + معرفی بهترین دوربین‌های عکاسی

متا: اگر برای اولین بار است که به فکر خرید یک دوربین آن هم دوربین حرفه‌ای افتاده‌اید، توصیه می‌شود که این راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای را مطالعه کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
سیاه سفید
تجهیزات تولیدمحتوا  
ورود با ایمیل